Skip to main content

A recipe like this one would be ideal as a first step into the world of microgreens, allowing you to understand the true potential that the little shoots truly have.

We love that this recipe doesn’t contain any hard cheese, as traditional basil pesto typically does. The reason that we’re particularly enthusiastic about this is that traditional pesto has an overwhelmingly cheesy flavor, at least to some. This pesto recipe turns that on its head!

Instead of cheese being the main flavor in the sauce, this recipe allows for the microgreens to step into the center of the field and show just how truly flavorful they can be. With our basil microgreen, you can expect sweet, pungent aromatic notes that give you a delightful alternative to traditional fully grown basil. With our pea shoot microgreen, you can expect light pea and sweet notes of flavor that are wonderful when combined with the creaminess of olive oil and pine nuts. It’s a truly flavor-packed combination!

Microgreens on the whole are particularly rich in nutrients, which is another reason that we prefer this recipe to the cheese-based traditional option. In particular, the pea shoot microgreens in this recipe are packed with vitamin C, in particular, as well as folate. 

Folate is a B vitamin and a vital part of good nutritional balance in your diet. Interestingly, this chemical is mostly concentrated in beans and greens, so finding it in microgreens is a great way to ensure that you’re getting a good amount of it.

Folate plays a role in a number of different aspects of health, from health during pregnancy to mental health. For example, folate deficiency has been linked to depression, previously, as well as a poor response to antidepressants. While it’s unclear what the precise mechanism for this is, the fact that there’s a link has been found in several studies.

To put your own spin on this pesto, we’d suggest either adding something to make it a little hotter. If you’re looking for heat, though, try adding a few jalapeño chili peppers. For regular pesto, we might suggest adding some sweeter peppers to make the pesto a little sweeter. However, you might need to watch for the thickness of your pesto – too much liquid will make it runny.

Whether you decide to spice up your pesto or not, this sauce is a wonderful addition to a bowl of steaming spaghetti or a thick, loaded sandwich alike.

Ingredients

1. The method for this recipe is extremely simple since the final texture is so smooth.Start by preparing all of the ingredients for your pesto – washing the greens, and peeling the garlic, for example.

Preparation

We’ve included this as a step in the recipe as tasting the pea shoots and basil microgreens can be a great way to understand the way the flavors interact with other ingredients. On their own, they have unique and interesting tastes. When they’re with everything else, though, their flavors are part of a harmony of flavor.

2. We would suggest adding all ingredients aside from olive oil to your blender, and then pulsing until the mixture is homogenous. Then, slowly add the olive oil as you blend, as you’ll be able to stop a little early if the mixture becomes too loose

3. After you’ve added the oil and the pesto is at the right consistency for you – give it a try for salt. If it needs a little more, then sprinkle it in. Otherwise, go ahead and use it directly on a variety of cooked pastas or spice up your sandwiches, and more.

A plant-based diet can help prevent and reverse many cancers and chronic diseases.

– . Colin Campbell, PhD: Author of The China Study


Deze pesto van erwtenscheuten en microbasilicum is een goed voorbeeld van de manieren waarop we microgreens in ons dieet kunnen opnemen zonder onze eetgewoonten radicaal te hoeven veranderen. Een recept als dit zou ideaal zijn als een eerste stap in de wereld van microgreens, zodat je het ware potentieel dat de kleine scheuten echt hebben kunt begrijpen.

We vinden het geweldig dat dit recept geen harde kaas bevat, zoals traditionele basilicumpesto meestal doet. De reden dat we hier zo enthousiast over zijn is dat traditionele pesto een overweldigende kaasachtige smaak heeft, althans voor sommigen. Dit pesto recept zet dat op zijn kop!

In plaats van kaas als de belangrijkste smaak in de saus, laat dit recept de microgroenten in het middelpunt van het veld staan en laat zien hoe echt smaakvol ze kunnen zijn. Met ons basilicum microgroen, kunt u zoete, prikkelende aromatische noten verwachten die u een heerlijk alternatief bieden voor traditionele volgroeide basilicum. Met onze pea shoot microgreen, kunt u lichte erwtensmaak en zoete noten verwachten die heerlijk zijn in combinatie met de romigheid van olijfolie en pijnboompitten. Het is een combinatie boordevol smaak!

Microgreens zijn over het algemeen bijzonder rijk aan voedingsstoffen, wat nog een reden is waarom we dit recept verkiezen boven de op kaas gebaseerde traditionele optie. Met name de erwtenscheuten in dit recept zitten boordevol vitamine C, evenals folaat.

Folaat is een B-vitamine en een vitaal onderdeel van een goede voedingsevenwichtigheid in je dieet. Interessant genoeg is deze chemische stof meestal geconcentreerd in bonen en groenten, dus het vinden ervan in microgreens is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je er een goede hoeveelheid van binnenkrijgt.

Folaat speelt een rol in een aantal verschillende aspecten van de gezondheid, van gezondheid tijdens de zwangerschap tot geestelijke gezondheid. Zo is een tekort aan foliumzuur eerder in verband gebracht met depressie en een slechte reactie op antidepressiva. Hoewel het onduidelijk is wat het precieze mechanisme hiervoor is, is het feit dat er een verband is in verschillende studies gevonden.

Om je eigen draai aan deze pesto te geven, stellen we voor om iets toe te voegen om het een beetje heter te maken. Als je op zoek bent naar warmte, probeer dan een paar jalapeño pepers toe te voegen. Voor gewone pesto raden we aan om wat zoetere pepers toe te voegen om de pesto wat zoeter te maken. Let wel op de dikte van je pesto – te veel vocht maakt de pesto vloeibaar.

Of je nu beslist om je pesto pittiger te maken of niet, deze saus is een heerlijke toevoeging aan een kom dampende spaghetti of een dikke, beladen sandwich.

Ingrediënten

– 1-2 kopjes erwtenscheuten microgreens

– 1-2 kopjes basilicum microgreens

– 4 teentjes knoflook

– Zout, naar smaak

– Citroensap van een citroen (pitten verwijderen)

– 1/4 kopje pijnboompitten of 1/2 kopje cashewnoten

– 1/2 kopje olijfolie

Bereiding

De methode voor dit recept is uiterst eenvoudig omdat de uiteindelijke textuur zo glad is.

1. Begin met het voorbereiden van alle ingrediënten voor uw pesto – het wassen van de groenten, en het pellen van de knoflook, bijvoorbeeld.

We hebben dit als stap in het recept opgenomen omdat het proeven van de erwtenscheuten en basilicum microgreens een geweldige manier kan zijn om te begrijpen hoe de smaken samenwerken met andere ingrediënten. Op zichzelf hebben ze een unieke en interessante smaak. Maar in combinatie met al het andere, maken hun smaken deel uit van een harmonie van smaken.

2. We raden aan om alle ingrediënten, behalve de olijfolie, in de blender te doen en te pulseren tot het mengsel homogeen is. Voeg dan langzaam de olijfolie toe terwijl je mixt, omdat je dan iets eerder kunt stoppen als het mengsel te los wordt.

3. Nadat je de olie hebt toegevoegd en de pesto voor jou de juiste consistentie heeft – probeer het dan eens op zout. Als het een beetje meer nodig heeft, strooi het er dan in. Anders kun je de pesto direct gebruiken op verschillende soorten gekookte pasta of op je boterhammen en nog veel meer.

Tom

Tom

Leave a Reply

nl_NLNL