EAT YOUR MICROGREENS

Leer Meer

Wat zijn Microgroenten?

Microgreens zijn jonge groentegroenten van ongeveer 2,57,5cm. Daarom kunnen microgreens worden beschouwd als babyplanten, die ergens tussen een spruit en babygroen vallen. Dat gezegd hebbende, ze zouden moeten niet zijn verward met spruiten, die geen bladeren hebben en geen lichtbron nodig hebben. Spruiten hebben ook een veel kortere groeicyclus van 27 dagen, terwijl microgreens meestal worden geoogst21 dagen na ontkieming, zodra de plants eerste echte bladeren zijn tevoorschijn gekomen en verlichting wordt geïntroduceerd.

Microgreens lijken meer op babygreens omdat alleen hun stengels en bladeren als eetbaar worden beschouwd. In tegenstelling tot babygroenten kunnen ze echter worden verkocht voordat ze worden geoogst in hun groeimedium met aarde of vers gesneden en veilig verpakt. Dit betekent dat de planten heel kunnen worden gekocht en thuis kunnen worden gesneden, zodat ze in leven blijven totdat ze worden geconsumeerd.

Microgreens zijn erg 'machtig' in de zin dat ze unieke aromatische smaken hebben, samen met een zeer hoog gehalte aan voedingsstoffen (1), en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en texturen (2).

Microgreens zijn zeer veelzijdig en kunnen op veel manieren worden geconsumeerd, zoals microgreens-salades, sandwiches en vermengd met gezondheidssappen. Kijk op onze Instagram pagina voor een paar heerlijke examples

Waarom je microgreens eten?

Chronische ziekten zijn een groot gezondheidsprobleem in Nederland en de rest van de wereld, en onderzoek toont aan dat het eten van meer rauwe groenten en fruit, inclusief microgroenten, niet alleen de risico's vermindert, maar zelfs kan helpen om ze te keren (1)(2)

Wetenschappers beschouwen microgroenten als levend of rauw voedsel, dat vers, levendig en zo dicht mogelijk bij zijn oorspronkelijke vorm is zonder te zijn verwerkt (d.w.z. niet gekookt, gebakken, geroosterd of geroosterd). Op deze manier worden onze lokaal geproduceerde microgroenten geoogst, onmiddellijk verpakt en bewaard in een veilige gekoelde container tot eindverbruik.

Microgreens bevatten een breed scala aan vitale levenskrachtvoedingsstoffen (bijvoorbeeld vitamines, mineralen, aminozuren en fytonutriënten) en enzymen. Microgreens bevatten veel grotere hoeveelheden voedingsstoffen en gezondheidsbevorderende micronutriënten dan hun volwassen tegenhangers, tot 40 keer meer, volgens een recent study. Daarnaast, another study toonde aan hoe de consumptie van microgroenten van groot belang kan zijn voor mensen om gezond te blijven en ziekten te vermijden die verband houden met oxidatieve stress, en zelfs.

Het eten van microgroenten heeft een verscheidenheid aan andere voordelen waaronder verhoogde mentale alertheid en focus, snellere genezing en herstel, verbeterd gezichtsvermogen en perifeer zicht, positieve stemmingen en een helderdere, stralendere huid.

En ja, daars een ander belangrijk en vaak opgemerkt voordeel van het eten van rauw voedsel, zoals microgroenten: verbeterde zin in seks en betere prestaties!

Dus als u een onmiddellijke energieboost wilt krijgen, het verouderingsproces wilt vertragen en uw levensstijl een boost wilt geven, overweeg dan vandaag nog om uw microgreens te eten!

We grow and distribute more than 30 varieties of microgreens to locals and chefs in and around Amsterdam/Amstelveen/Aalsmeer/Oude Kerk

Urban farming is our passion

Zodat we voedzaam voedsel kunnen verbouwen dichter bij waar u woont

close

Are You Eating Your Microgreens?

To make it easy, we've created the EYM newsletter Get up to date information of where we are, nutritional tips, and easy recipes to help you incorporate more microgreens into your healthy lifestyle.

We don’t spam!